Hopp til innholdet

Ligretto – det ultimate spillet for å skape engasjement og spenning

  • av
Ligretto – det ultimate spillet for å skape engasjement og spenning

Har du spilt det morsomme spillet Ligretto før? Ligretto spilles med et eget sett Ligretto kort og passer til alt fra 2 til 16 spillere. Med enkle regler og rom for mange deltagere gjør dette Ligretto til et inkluderende spill, men alle må ha fokuset skrudd på – for her kommer det til å gå fort!

Hva er Ligretto?

Kort forklart går spillet ut på at hver spiller har sin egen bunke med kort som de skal prøve å bli kvitt. Ligretto er et raskt og morsomt spill som passer for både barn og voksne- alder er ingen hindring! Med kort i ulike farger og tall fra 1-10 er spillet enkelt å lære. Er du interessert i Ligretto kan du lese mer på denne siden.

Kjapp moro

En runde med Ligretto tar heller ikke lang tid og derfor egner det seg godt til korte pauser, for eksempel på jobben. Men, Ligretto er også så engasjerende at man gjerne vil spille mange ganger etter hverandre. Etter å ha prøvd spillet en gang er det nok ingen som takker nei til en helaften med Ligretto.  

Hva trenger jeg for å spille?

For å spille Ligretto kan du enten kjøpe egne Ligretto kort, men det går også an å bruke vanlige kortstokker. Bruker du vanlige kortstokker må du ha en egen til hver spiller og se til at hver kortstokk i bruk har ulik bakside. Før du begynner spillet fjerner du knekt, dame og konge fra hver kortstokk.

Hvordan spiller man?

Ligretto er enkelt å lære. Målet med Ligretto er å bli kvitt alle sine kort før motstanderne. Hver spiller har sin egen bunke med førti kort med en egen farge på baksiden. På midten av bordet legger man ut fire kort. Det er disse fire kortene man bruker til å spille ut sine egne. Hvis det ligger et kort med verdien ni og fargen rød på bordet kan man selv legge på et rødt kort som har verdien under eller verdien over. Det vil si en rød åtte eller en rød ti. Hvis man legger ut et kort med verdien ti er bunken ferdig og man legger ut et nytt kort på toppen.

Her går det fort!

Når man spiller Ligretto er alle spillerne i aksjon samtidig, det vil si at andre spillere også kan legge på kort samtidig som deg. Derfor gjelder det å være rask, tenk om både du og motspilleren har samme kort som dere har lyst å legge ut! Ligretto er et sosialt spill og det er lett å bli hektet på den intense spenningen som bygger seg opp når alle spillerne legger sine kort på bordet.

Slik vinner du

Å vinne i Ligretto er en fantastisk følelse. Når du har klart å legge ut alle dine kort roper du “Ligretto stopp.” Da må alle spillere slutte å legge ut kort. For å telle poeng går man igjennom alle bunkene med kort som ligger på bordet og gir poeng til hver spiller ut ifra hvor mange kort med deres farge som er der.

Ligretto er et spill som vil gi deg timevis med moro, er du klar for å ta utfordingen?