Hopp til innholdet

Integrer verktøy for å se siste kryptovaluta kurs

  • av
INTEGRER VERKTØY FOR Å SE SISTE KRYPTOVALUTA KURS

Når du setter opp din nettside i dag, så kan det også være gøy å innlemme flere ulike elementer. Være seg om du bygger en ren blogg, eller vil handle på nett, så er alltid kryptovaluta som Bitcoin spennende å ta med. Men, vi har også Etherum og andre der ute. Felles for de alle er at de stiger og synker kjapt i pris, med volatile oversikter. Dersom du blogger om nett så kan dette være spennende å følge med på, og om du handler over nett, så kanskje du og vil godta for eksempel Bitcoin som valuta?

I begge tilfellene kan det være gøy og også praktisk å sette inn en oversikt som oppdaterer seg selv over kryptovaluta kurs. Ute på nett er det flere ulike apper, både betalte og gratis, som du kan bruke for deg selv. Med litt snedige programvare kan du også koble de inn i din nettside.

Det du behøver er litt viten om HTML og CSS. Samt en nettside å hente sanntidsinformasjon fra. Der du og kobler deg inn i en widget til din nettside. Vi bruker her coinmarketcap i vårt eksempel, og ved å forklare litt om koding som er nødvendig, kan det bli lettere for deg å bruke det på din nettside senere.

Så, først ut:

Nå som du har widgeten, må du lage en grunnleggende HTML-side for å vise den. Bruk favoritt redigeringsprogrammet ditt til å lage en ny HTML-fil kalt dashboard.html. Undersøk hvilken startkode du trenger for å kunne komme i gang. Lim inn HTML-widgetkoden mellom body-taggene.

Det er alt som skal til. Det er virkelig så enkelt å lage ditt eget dashbord for kryptovaluta. Det som er viktig er at du sjekker kodene nøye, og at du gjør grundige undersøkelser før du begynner. Slik kan du unngå å gjøre for mange feil, samt forsikre deg om at det fungerer når noen ønsker å bruke det. Selv om dette dashbordet er teknisk ferdig, er det ikke bra. Widgeten fyller skjermen horisontalt, men er ikke veldig høyt vertikalt. La oss style det med cascading style sheets (CSS). Legg til et stilmerke under tittelen. Inne i disse stiltaggene er det hvor du skal skrive CSS.

Denne enkle CSS gjør to ting. Ved å bruke Document Object Model (DOM) retter den seg mot klassen coinmarketcap-currency-widget. Denne klassen er hovedbeholderen for widgeten, så denne kommandoen instruerer nettleseren din til å bruke følgende stiler på det bestemte elementet. Eller for å si det lett: Det gjør at det ser bra ut i nettleseren.

Som du ser. Det kan være litt skummelt først å skulle skrive og å kode selv, men det er også egne programmer som gjør det automatisk, vi vil bare la deg se kodene helt fra starten av slik at du som våger å ta skrittet videre kan ta det hele veien ut og virkelig lære deg både koding og kryptovaluta på samme tid.