Hopp til innholdet

Les dette før du starter din egen fotballnettside

  • av
Les dette før du starter din egen fotballnettside

Det er mange som drømmer om å starte sin egen nettside, og i denne artikkelen skal du få en sjekkliste som gir deg all den informasjonen du trenger for å begynne prosessen. Kanskje du vil starte en nettside som handler om alt om fotball? Vi hjelper deg med å danne det beste fundamentet for nettsiden din, sånn at du kan fokusere på det du er skikkelig god på, nemlig fotball.

Prosessen rundt det å starte sin egen nettside er noe som har forandret seg veldig i løpet av de siste ti årene. Før kunne man gjøre det enten via å kode den selv, eller bruke plattformer som for eksempel Tumblr eller WordPress, der man kunne få litt kontroll over siden, men ikke bestemme helt selv. I dag ser det heldigvis helt annerledes ut. I dag finnes det nemlig mange forskjellige tjenester som er utviklet for å hjelpe deg som ikke har en bakgrunn i verken design eller koding, med å starte en nettside.

Sånn starter du en nettside som handler om alt om fotball

La oss ta ideen med alt om fotball som eksempel her. Du vil starte en nettside som handler om fotball, der leserne dine kan finne alt de trenger. Kunnskap om fotball har du selvsagt, men hvordan går du frem for å starte siden din?

  • Finn ut av hva siden skal hete – velg noe som er enkelt å huske og ikke ligner på noe som allerede brukes av en annen nettside.
  • Sjekk om domenet du ønsker deg er ledig – dette kan du gjøre alle steder der du kan kjøpe domener. Kjøp domenet.
  • Finn ut hvilken plattform du vil bruke til å bygge siden din – dette kalles også en “host”, og er hjemmet til nettsiden din, og der du logger inn for å redigere og designe nettsiden.
  • Start prosessen med å designe og bygge siden din. Her kan du få hjelp av profesjonelle eller prøve deg frem selv ved hjelp av forskjellige verktøy. Du vil bli overrasket over hvor mye du klarer selv.
  • Spør oss om hjelp hvis du ønsker det, vi er her for deg!

Mange nyttige verktøyer på nett

Det er ikke bare det å starte en nettside som har blitt enklere. Du kan i dag finne mange forskjellige verktøyer på nett som du ikke kunne før. For eksempel kan du finne billånskalkulator dnb, eller andre lånekalkulatorer hos alle de store bankene – noe som gjør at du faktisk kan forberede deg mye bedre til et møte med banken. Når du starter siden din kan du jo tenke over om det er noen nyttige verktøyer du kan tilby leserne dine, og sjekke ut om du har mulighet til å integrere disse på siden din.

Dette kan være en oversikt over de kampene som spilles denne uken, oddsresultater eller noe helt annet. Hvis du ikke kan integrere det direkte på siden din, kan det å linke til relevante sider være et bra alternativer – sånn at de kan finne alt om fotball på siden din.