Hopp til innholdet

Sånn optimerer du spill-nettsiden din

  • av
Sånn optimerer du spill-nettsiden din

Når man skal starte en nettside har man mest sannsynlig mange tanker om hva man vil at den skal inneholde. Men ofte tenker man mer på design enn man tenker på hva de som besøker siden din faktisk har behov for. Og dette er ikke så rart, for når man bygger en nettside har man sjelden det perspektivet som de besøkende har – og her kan det være greit å få noen tips og hjelp fra de som er i målgruppen din. Men hvis du ikke kjenner noen som er i målgruppen din, kan du også få noen gode tips her, sånn at du vet akkurat hva du skal gjøre for å optimere nettsiden din.

Det å starte en nettside har aldri vært enklere. Før var det viktig at du hadde kunnskap om koding, men i dag kan du bygge en nettside ved hjelp av en av de mange flotte plattformene som tilbyr en lang rekke forskjellige verktøyer som kan hjelpe deg med å oppnå akkurat de resultatene du drømmer om – til tross for at du ikke har noen utdannelse i, eller kunnskap om koding.

La det være helt tydelig hva du tilbyr, enten det er fugler kryssord eller dataspill

Noe man ser litt for ofte, er hjemmesider der det ikke er helt tydelig hva den faktisk handler om. Dette er en felle som er lett å falle i, for når man starter en nettside har man ofte ikke det perspektivet som de besøkende har. Du vet alt om nettsiden din, men når det klikker seg inn første gang vet de absolutt ingenting. Så enten siden din handler om fugler kryssord eller dataspill som for eksempel age of war, er det viktig at de som besøker siden din raskt kan danne seg et inntrykk av hva siden din handler om.

For selv om det er tydelig for deg, behøver det ikke være det for de som besøker siden din. Så hvis den handler om fugler kryssord og andre kryssord, la det være supertydelig på den første siden de kommer inn på. Dette øker sannsynligheten for at de klikker seg videre på din nettside, i stedet for å gå tilbake og finne noe annet.

Les dette før du starter nettsiden din

Det er som sagt viktig at det er helt tydelig hva siden din handler om, enten det er fugler kryssord eller dataspill eller gravemaskiner. Men dette er ikke det eneste som gjør en side bra for de som besøker den. Her er noen andre tips du kan bruke når du starter nettsiden din.

  • Gjør det enkelt å navigere. Bruk menyen til å, klart og tydelig, signalere hvor de besøkende kan finne de forskjellige tingene.
  • Gjør det enkelt for de besøkende å finne den informasjonen de trenger. Enten det er hvordan de kommer i kontakt med deg for å stille spørsmål, eller hvor de finner de forskjellige prisene, spesifikasjonene eller hvordan det de kjøper leveres.
  • Gi de besøkende mer enn de regner med å få. Dette er alltid noe som vil gi noen positive assosiasjoner til bedriften din.